I vores arbejde med børn og unge bestræber vi os først og fremmest på, at de får nogle sjove oplevelser i trygge rammer, samtidig med at de lærer noget.
 
Fægtning udfordrer både fysikken og psyken. Koordinationen bliver trænet, pulsen kommer i vejret, ben og arme bliver brugt flittigt, både med hensyn til styrke og finmotorik. Samtidig skal man koncentrere sig under øvelserne, og i kampene skal man forsøge at føre sin taktiske plan ud i livet. Når modstanderen samtidig forsøger det samme, er man nødt til at holde hovedet koldt. 
 
Det hele skal foregå i en god ånd, hvor  trivsel, kammeratskabet og den gensidige respekt regerer, for selvom man er modstandere på pisten, kan man godt være venner når kampen er overstået. 
 
For dem der har lyst, er der mulighed for at deltage i stævner både i Danmark men også i udlandet. Her får man mulighed for at møde nye modstandere, og lærer nye tricks og finter. Det er også en god lejlighed til at komme på tur med klubkammeraterne og få nogle oplevelser sammen med familien. 
 
Der er plads til alle børn, uanset ambitionsniveau. 
For de der har lyst, er der mulighed for at træne målrettet og struktureret mod at erhverve sig bronze-, sølv- og guldmærker. 
 
Der findes én regel som man aldrig må bryde: man må kun pege på andre med sit våben, hvis de har maske og fægtejakke på.
Fægteklubben Trekanten Viborg | CVR: 35 19 63 31 | Brovej 17, 8800 Viborg  | Tlf.: 41 96 42 63